Nyhetsrum

Betongstomme till nya Sånnaskolan i Åhus

22 september, 2020

​Finja Prefab har levererat betongstommen till Nya Sånnaskolan i Åhus, som nu när höstterminen 2020 startat är invigd. Vår beställare och totalentreprenör för projektet var Thage AB. Byggnaden med en betongstomme från Finja Prefab uppfyller kraven för Miljöbyggnad Silver.

Läs mer

Nytt kvarter växer fram i centrala Malmö med Finja Prefab som stomentreprenör

18 september, 2020

​Nytt kvarter växer fram i centrala Malmö med Finja Prefab som stomentreprenör till bostadshuset Neptuni Brygga. Projektet ingår som en del i nya Kv. Triton i Malmö. Vår kund Veidekke är totalentreprenör för projektet som innefattar ett bostadshus i 10 våningar med 42 lägenheter samt vård och trygghetsboende. Finja Prefab uppför betongstommen och gjuter i detta projekt även plattbärlaget.

Läs mer

Finja Prefabs betongstomme till bostadsprojekt i Köpenhamn

13 augusti, 2020

​På uppdrag av K-fastigheter kommer Finja Prefab att leverera och montera betongstommarna till ett bostadsprojekt i Köpenhamn. Projektet ligger i Vallensbæk Strand, strax söder om Köpenhamn. Detta blir Finja Prefabs första projekt i Danmark och även K-fastigheters första steg in på den danska marknaden.

Läs mer

Referensprojekt på Finja Prefabs webbplats

8 juli, 2020

​Nu har vi samlat många av våra fina referensprojekt på vår webbplats, under Våra stomkoncept och Referenser. På webbplatsen kan man filtrera på våra olika stomkoncept för att se våra referensprojekt inom respektive område. Man kan även välja att se vilka projekt som valt en klimatpositiv betongstomme.

Läs mer

Förbättrad säkerhet och ergonomi med ny och modern produktionsutrustning

6 juli, 2020

​Finja Prefab har ett stort fokus på systematiskt säkerhetsarbete för att förebygga olyckor på våra arbetsplatser. Ett led i detta är att företaget de senaste åren investerat i nya traverser för att lyfta betongelementen från formborden och ut på gården eller upp på bygelflak och trailers för leverans. De nya traverserna ger avsevärt förbättrad säkerhet och ergonomi.

Läs mer

Finja Prefabs klimatpositiva betongstomme till projektet Arboristen i Uppsala

23 juni, 2020

​Betongstommarna till flerbostadshusen i projektet Arboristen i Uppsala blir klimatpositiva. Projektutvecklingsbolaget Besqab har valt en klimatpositiv betongstomme från Finja Prefab till detta projekt som består av två lamellhus i fem våningar samt vindsvåning.

Läs mer