Nyhetsrum

Finja Prefab väljer grön leverantör och sänker sitt klimatavtryck med 20%

6 februari, 2020

I Finja Prefabs satsning för klimatpositiva betongstommar väljer företaget att teckna avtal med leverantörer som har fokus på hållbarhet. I den färdplan som tagits fram ingår att minska sitt CO2-avtryck med 50% inom tre år. För att nå detta tuffa klimatmål krävs omfattande åtgärder.

Läs mer

På väg mot 50% minskat klimatavtryck

18 december, 2019

​Finja Prefabs resa mot målet att minska klimatavtrycket med 50% på 3 år har börjat. De åtgärder som vidtas för att nå de tuffa klimatmålen är bland annat receptoptimering av betongtillverkningen. En viktig aspekt är här att minska cementmängden i betongstommarna. Implementeringen av de optimerade recepten har redan kommit halvvägs i vår verksamhet.

Läs mer

Finja stödjer byprojekt i Indien

6 december, 2019

Årets julgåva från Finja innebär att vi under 2,5 år kommer att stödja ett byprojekt i Indien via Hand in Hand. Organisationen arbetar på ett hållbart sätt för att bekämpa fattigdom i världen. Vi uppmuntrar också alla kunder, samarbetspartners och leverantörer att göra det samma. Tillsammans gör vi skillnad.

Läs mer

Nu erbjuder Finja sina kunder klimatpositiva betongstommar

30 oktober, 2019

Nu kan vi som första stomentreprenör erbjuda våra kunder klimatpositiva betongstommar. Hållbarhet och klimat är strategiska prioriteringar för oss på Finja. Vi arbetar ständigt med att minska vår miljöpåverkan och därmed vårt klimatavtryck. Som ett led i vårt långsiktiga miljöarbete har vi utvecklat en färdplan för att kunna erbjuda våra kunder klimatpositiva betongstommar redan nu.

Läs mer

Betongstomme till hotellsilo i Mossbylund

12 november, 2019

Finja Prefab har levererat betongstommen till en ny hotell- och konferensbyggnad på Hotell Mossbylund. Byggnaden har den unika formen av en silo, vilket innebär en rund byggnad på 18 meter där stommen är av betong. Silon kommer att rymma 15 nya hotellrum och högst upp, med en härlig utsikt över hav och fält, blir det en konferenslokal.

Läs mer

Finja Prefab har tecknat ramavtal för ställverk

27 augusti, 2019

Finja Prefab har tecknat ett treårigt ramavtal med Eskilstuna Strängnäs Energi & Miljö gällande uppförande utav nya ställverksbyggnader till Eskilstuna- och Strängnäs kommun. Avtalet innefattar nyckelfärdiga kontrollbyggnader i prefabricerad betong i två möjliga utföranden.

Läs mer

PÅ VÄG MOT
GRÖNARE BETONG

Läs mer