Nyhetsrum

Finja Prefabs vd Kaj Grönvall berättar om företagets satsning på Klimatpositiva betongstommar

7 april, 2020

Vi på Finja Prefab älskar vår betong och därför är det extra kul att kunna berätta om vår satsning på klimatpositiva betongstommar. Vi har satt tuffa och ambitiösa mål för vår verksamhet. Vi ska halvera vårt klimatavtryck på tre år! Se filmklipp där vår vd, Kaj Grönvall berättar om företagets satsning på Klimatpositiva betongstommar.

Läs mer

Finja Prefabs webbplats nu också på engelska

27 mars, 2020

Finja Prefabs webbplats finns nu också på engelska. Vi försöker ständigt förbättra vår webbplats för att underlätta för våra kunder och intressenter på bästa sätt samt för att göra vårt erbjudande så tydligt som möjligt. Vår strävan är att information om våra stomkoncept och våra produkter ska vara lättillgänglig och lätt att förstå.

Läs mer

Kv. Mammutträdet, Finja Prefabs första projekt med klimatpositiv betongstomme

12 mars, 2020

Finja Prefabs första projekt med klimatpositiv betongstomme blir bostadsprojektet Kv. Mammutträdet. Projektet ligger i Trädgårdsstaden, en grönskande stadsdel i Ystad.

Läs mer

Finja Prefabs betongstomme till fastigheter i Limhamns Sjöstad

26 februari, 2020

​Området Cementen i Limhamn genomgår stora förändringar. På området där den gamla cementfabriken tidigare legat byggs nu bland annat bostäder och skolor. När hela området är klart kommer det att rymma ca 2500 nya bostäder. I området som tillhör Limhamns Sjöstad har Finja Prefab projekterat, levererat och monterat betongstommarna till hela 3 fastigheter åt Skanska.

Läs mer

Finja Prefab väljer grön leverantör och sänker sitt klimatavtryck med 20%

6 februari, 2020

I Finja Prefabs satsning för klimatpositiva betongstommar väljer företaget att teckna avtal med leverantörer som har fokus på hållbarhet. I den färdplan som tagits fram ingår att minska sitt CO2-avtryck med 50% inom tre år. För att nå detta tuffa klimatmål krävs omfattande åtgärder.

Läs mer

På väg mot 50% minskat klimatavtryck

18 december, 2019

​Finja Prefabs resa mot målet att minska klimatavtrycket med 50% på 3 år har börjat. De åtgärder som vidtas för att nå de tuffa klimatmålen är bland annat receptoptimering av betongtillverkningen. En viktig aspekt är här att minska cementmängden i betongstommarna. Implementeringen av de optimerade recepten har redan kommit halvvägs i vår verksamhet.

Läs mer